Zelf doen | Cursussen


Om u te ondersteunen in uw gezondheid en welzijn bieden we diverse cursussen aan. Alle cursussen worden gegeven door ervaren professionals. 
De actuele cursussen zijn:


Stoppen met roken
Als u wilt stoppen met roken is het prettig als u er niet alleen voor staat. Maak het uzelf daarom makkelijker en meldt u aan voor een ‘Rookvrij! Ook jij?’ stoppen met roken cursus bij u in de buurt. In een groep kunt u elkaar steunen en heeft u één gemeenschappelijk doel: stoppen met roken! 
In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur gaat u in groepsverband stoppen met roken. Na 2 weken voorbereiding stopt u op de derde bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijgt u nog een maand begeleiding van onze ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen.
Als u deelneemt aan een zorgprogramma (bijvoorbeeld voor astma of COPD), is deelname kosteloos. U moet zich dan aanmelden voor de cursus via uw huisarts of praktijkondersteuner. Voor alle overige deelnemers zijn de kosten afhankelijk van uw zorgverzekering. 
Kijk hier voor actuele data en locaties.


Mindfulness
Wilt u zelfbewuster zijn, beter in uw vel zitten, in het ‘nu’ leven? Dan is deze training wat voor u. 
In deze training leert u hoe u:
¥ beter kunt omgaan met spanning, pijn en negatieve gedachten
¥ oefent om te leven in het hier en nu
¥ de dagelijkse dingen met meer aandacht kunt de doen
¥ depressieve klachten laat afnemen


De training is bedoeld voor volwassenen met angstklachten, burn-out, piekeren, slaapproblemen of depressieve klachten. 
U kunt UITSLUITEND deelnemen na verwijzing van uw huisarts, praktijkondersteuner of GZ-psycholoog, aangesloten bij Zorggroep DOH, SGE of POZOB. 
Kijk hier voor actuele data en locaties.


Mentaal Fit
Last van vermoeidheid, somber en prikkelbaar? Vaak aan het piekeren en daardoor hoofdpijn of andere lichamelijke klachten? Vindt u het lastig om ‘nee’ te zeggen of om uw eigen grenzen te stellen? Dan is Mentaal Fit misschien wel iets voor u.
In deze training leert u hoe u:
¥ weer positiever en energieker in het leven kunt staan
¥ de negatieve spiraal kunt doorbreken
¥ u zich beter kunt ontspannen, grenzen stellen en negatieve gedachten en gewoonten kunt beïnvloeden 


De training is bedoeld voor volwassenen. U kunt UITSLUITEND deelnemen na verwijzing van uw huisarts, praktijkondersteuner of GZ-psycholoog, aangesloten bij Zorggroep DOH, SGE of POZOB. 
Kijk hier voor actuele data en locaties.


Supermarktrondleiding
Tijdens deze rondleiding gaat u in een klein groepje (5-8 personen) samen met de diëtiste de supermarkt opnieuw ‘verkennen’. 
U kent er vast zelf de weg wel, maar we gaan ons nu verdiepen in de wir war van termen als ‘0% vet’, ‘geen toegevoegde suikers!’ en alle andere beloftes die de aantrekkelijke verpakkingen ons doen geloven in de ‘gezonde keuze’. De diëtiste zal uitleg geven over o.a. hoe u etiketten kunt lezen en waarop u het beste kan letten als u bewust/ gezond met voeding wilt omgaan. 

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld:
• Waarop te letten als ik mijn cholesterol wil verlagen?
• Welke producten kan ik beter wel/niet nemen als ik op mijn suiker wil letten?
• Wat zijn gezonde keuzes met oog op mijn bloeddruk en nieren?

Maar voelt u zich ook vooral vrij om uw eigen vragen tijdens deze rondleiding te stellen; de rondleiding is zeer interactief van aard en uw eigen inbreng is welkom! Tevens mag u zelf producten meenemen waar u meer over wilt weten.

Deelname aan de supermarktrondleiding is gratis, mits u hiervoor aangemeld wordt via de praktijkondersteuner. Voor meer informatie klik hier of neemt contact op met uw praktijkondersteuner.

Zoutworkshop
De zoutworkshop is een groepscursus waarin het thema ‘zout’ centraal staat. In het kader van gezond leven adviseert de medische wereld vaak matig zoutgebruik vanwege het bloeddrukverhogend effect, daarnaast kan het ook de nierfunctie nadelig beïnvloeden.
Hoewel het overgrote deel van de Nederlanders weinig zout ‘toevoegt’ (met het zoutpotje), krijgen we gemiddeld 9 gram zout per dag binnen; dat is 3 gram meer dan aanbevolen wordt.
Uit onderzoek blijkt dat van al het zout wat we binnen krijgen maar liefst 70% in onze voedingsproducten zit ‘verstopt’ en dus ‘maar’ 30% uit het zoutpotje komt.
Tijdens de zoutworkshop krijgt u de gelegenheid om uw kennis over dit alles uit te breiden en krijgt u praktische tips waarmee u in de keuken aan de slag kan!
Vanwege de interactieve aard van de workshop, willen we u ook vragen om zelf wat producten mee te nemen waar u vragen over heeft. Denk hierbij aan een verpakking van broodbeleg dat u veel gebruikt of een maaltijdmix of pastasaus; de keuze is aan u!

Deelname aan de zoutworkshop is gratis, mits u hiervoor aangemeld wordt via de praktijkondersteuner. Voor meer informatie: klik hier of neemt contact op met uw praktijkondersteuner.

Nieuws en mededelingen
Online inzage dossier
Online inzage dossier
Geplaatst: 3 juli 2020
Per 1 juli 2020 kunt u digitaal uw dossier inzien. Lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Lees meer
Opening tweede locatie Koestraat
Opening tweede locatie Koestraat
Geplaatst: 14 oktober 2019
Binnenkort openen wij vlak bij onze huidige praktijk aan de Kloosterstraat 120 een tweede locatie. Op een plek die velen van u kennen als klooster Nazareth, aan de Koestraat 37.

Lees meer
Teams binnen  Huisartsenpraktijk Kloosterstraat
Teams binnen Huisartsenpraktijk Kloosterstraat
Geplaatst: 28 juni 2019
Het is u misschien opgevallen dat het aantal zorgverleners in onze praktijk de afgelopen jaren gestaag is gegroeid. Op deze manier proberen wij er voor te zorgen dat de praktijk laagdrempelig blijft voor onze patiƫnten en u tijdig een afspraak kunt krijgen.

Lees meer