Zorgverleners | Praktijkmedewerkers


De doktersassistenten hebben een centrale rol in onze praktijk. Zij maken de afspraken, verzorgen de herhaalrecepten, doen de administratie en geven informatie en eventueel voorlichtingsmateriaal. Over de adviezen, die zij geven, zijn vaste afspraken gemaakt tussen de huisartsen en de assistentes.

De assistentes vragen u ook naar de reden van uw komst, zo kunnen zij de spreekuren beter plannen en kunnen zij aan de hand van de problematiek inplannen bij welke hulpverlener u een afspraak moet maken en voor welke tijdsduur. Daarnaast verrichten zij medische werkzaamheden, zoals bloed- en urineonderzoek, uitstrijkjes, injecties, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, verband aanleggen, wrattenbehandeling, gehooronderzoek, ECG maken, 24-uurs bloeddrukmeting, oogmeting en zijn zij betrokken bij de reizigersadviezen.

Onze praktijkondersteuners bieden zorg aan patiënten met suikerziekte, patiënten met hoge bloeddruk en/of hartvaatziekten, en patiënten met longziekten zoals astma of COPD/emfyseem. De praktijkondersteuner kan u begeleiden bij het stoppen met roken of verwijst naar de groepscursus van Sinefuma die op onze praktijk wordt georganiseerd. Kijk op www.rookvrijookjij.nl/wij-zijn-sinefuma. Ook heeft de praktijkondersteuner een ondersteunende functie bij de ouderenzorg.

Daarnaast zijn er ook verpleegkundig specialisten werkzaam op de praktijk. De verpleegkundig specialist werkt nauw samen met de huisarts aan wie ze gekoppeld is, houdt zelfstandig spreekuur en kan net als uw huisarts uw klacht beoordelen, medicatie voorschrijven en u eventueel verwijzen naar een specialist. U komt voor veel voorkomende alledaagse klachten bij de verpleegkundig specialist terecht, vaak nog dezelfde dag. Daarnaast zijn de verpleegkundig specialisten met hun verpleegkundig-medische bril het aanspreekpunt en de spil binnen de ouderenzorg.

Nieuws en mededelingen
De MedGemak app is vernieuwd
De MedGemak app is vernieuwd
Geplaatst: 22 juli 2022
De MedGemak app is vernieuwd! Om de nieuwe app te gebruiken dient u deze te installeren op uw telefoon of tablet.

Lees meer
Online inzage dossier
Online inzage dossier
Geplaatst: 3 juli 2020
Per 1 juli 2020 kunt u digitaal uw dossier inzien. Lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Lees meer
Opening tweede locatie Koestraat
Opening tweede locatie Koestraat
Geplaatst: 14 oktober 2019
Binnenkort openen wij vlak bij onze huidige praktijk aan de Kloosterstraat 120 een tweede locatie. Op een plek die velen van u kennen als klooster Nazareth, aan de Koestraat 37.

Lees meer